Άδειες

Άδειες Σκύκλων

Σύμφωνα με τον Περί Σκύλων Νόμο Αρ. 184(Ι) του 2002, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να κατέχει σκύλο εκτός εάν εφοδιαστεί με τη σχετική άδεια κατοχής σκύλου η οποία εκδίδεται από την Αρμόδια Τοπική Αρχή.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι δεν έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, αφού υποβάλουν τα σχετικά πιστοποιητικά (ως πιο κάτω) και πληρώσουν τα τέλη στο ταμείο μας.

Πιστοποιητικά:

  • Βιβλιάριο Υγείας του σκύλου το οποίο εκδίδεται από εγγεγραμμένο Κτηνίατρο.
  • Πιστοποιητικό Σήμανσης και εγγραφής του σκύλου στο Κεντρικό Μητρώο Κτηνιατρικών Υπηρεσίων το οποίο σας παρέχει ο κτηνίατρος (όλοι οι σκύλοι θα πρέπει να είναι σημασμένοι με microchip).

Τέλη Άδειας Κατοχής Σκύλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΣΟ
Σκύλοι αρσενικοί στειρωμένοι ή μη €20,50
Σκύλοι θηλυκοί μη στειρωμένοι €20,50
Σκύλοι θηλυκοί στειρωμένοι €20,50
Επικίνδυνες φυλές στειρωμένων σκύλων

€170,86

Προτρέπονται οι ιδιοκτήτες / κάτοχοι σκύλων όπως προβαίνουν σε στείρωση του ζώου τους. Η στείρωση είναι ο μόνος τρόπος ελέγχου της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής σκύλων. Πέραν τούτου έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και ευημερία του ζώου.

Παρακαλώ σημειώστε ότι σε περίπτωση απώλειας ή πώλησης / παραχώρησης του / των σκύλου / ων σας, τότε αυτό θα πρέπει να δηλωθεί για να γίνει η μεταβίβαση ή διαγραφή του / τους από το Μητρώο Σκύλων του Δήμου.

Γενικές υποχρεώσεις ιδιοκτητών / κατόχων σκύλων

  1. Εξασφαλίστε την απαιτούμενη άδεια κατοχής η οποία πρέπει να ανανεώνεται μια φορά κάθε χρόνο (για την ανανέωση απαιτείται μόνο το βιβλιάριο υγείας).
  2. Διατηρείτε το σκύλο σας σε συνθήκες καθαριότητας και ευημερίας (η συχνή φροντίδα του σκύλου και του χώρου διαμονής του και ο καθημερινός περίπατος είναι αναγκαία).
  3. Μην προκαλείτε ενόχληση στους γείτονες (οι ακαθαρσίες των σκύλων και το συνεχές γαύγισμα είναι οχληρία).
  4. Μην αφήνετε το σκύλο σας ελεύθερο στους δρόμους.
  5. Κρατήστε το σκύλο σας δεμένο με λουρί στον περίπατο σας.
  6. Μαζεύετε τα περιττώματα από δημόσιους και ιδιωτικούς ανοικτούς χώρους.
  7. Τοποθετήστε πινακίδα στην είσοδο της κατοικίας σας «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ».

Για οποιεσδήποτε απορίες, ερωτήσεις ή διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Powered by Technomart